Pestrá zeleninová polévka
13. 11. 2016 - 10:30 | Pojďte se na podzim zahřát výbornou zeleninovou polévkou!
INGREDIENCE:
½ malého květáku
2 mladé mrkve
hrst zeleného hrášku (může být i mražený)
1 mladá kedlubna
2 lžíce másla
2 l lehkého drůbežího vývaru, nejlépe domácího
sůl a pepř na dochucení
hrst sekané zelené natě (hladkolistá petrželka, celerová nať, řapíkatý celer) na ozdobu a dochucení
POSTUP:
Květák rozeberte na drobné růžičky, mrkev oškrábejte, kedlubnu oloupejte. Vše nakrájete na plátky a na nudličky nebo drobné špalíčky.
V polévkovém hrnci rozpusťte máslo a lehce na něm osmahněte zeleninu, jen aby chytla barvu. Zalijte vývarem a uveďte do varu. Osolte, stáhněte plamen a čtvrt hodiny až dvacet minut mírně vařte – zelenina by měla zůstat ještě trochu křupavá.
Podle potřeby polévku dosolte a dochuťte pepřem. Před podáváním doplňte zelenou natí.
Dobrou chuť!