Lilek plněný masem
12. 11. 2016 - 10:30 | Vyzkoušejte náš recept na lilka!
INGREDIENCE:
500 g mletého kuřecího masa
1 konzerva krájených rajčatKoupit
2 lilky
1 lžička sušeného rozmarýnu
1 lžička sušeného oregana
1 lžička nového koření
2 lžíce olivového olejeKoupit
4 stroužky česneku
sůl
pepř
POSTUP:
Troubu předehřejeme na 200 °C. Lilky rozkrojíme podélně a vydlabeme část dužiny. Osolíme a necháme vypotit.
V pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme mleté maso.
Osolíme, opepříme a opékáme 10 minut.
Dužinu z lilků nastrouháme a přidáme k masu.
Do masové směsi přidáme všechno koření a nakrájenou rajčata.
Nakonec přimícháme utřený česnek a restujeme cca 20 minut.
Pokud se směs přichytává, podléváme po troškách vodou.
Dobrou chuť!