právě hraje
PSLOUCHEJ
ŽIVĚ
HANÁPLAY SKYROCKPLAY
 
 

Houbové noky

14. 08. 2016 - 10:30 | Zkuste výbornou bezmasou večeři nebo netradiční přílohu k masu!

INGREDIENCE:

1-2 hrsti sušených hub (mohou být i čerstvé)
100 g másla
2 ks cibule

Těsto:
300 ml vody
450 ml hrubé mouky
1 lžička soli
1/3 balíčku kypřícího prášku
1 ks vejce

POSTUP: 

Cibuli oloupeme a usmažíme na větším množství másla dozlatova.

Houby namočíme asi na 15 minut do vody, aby změkly. Do velkého hrnce nalijeme vodu, přidáme sůl a houby, přivedeme k varu. Houby 10 minut povaříme.

Do mísy nasypeme hrubou mouku a promísíme ji se špetkou kypřícího prášku a malou lžičkou soli. Přilijeme vodu, přidáme vejce a důkladněvymícháme hladké těsto, které se nelepí ke stěně mísy. Pokud je příliš řídké a lepivé, přidáme ještě mouku, nebo naopak, pokud je moc tuhé, přilijeme vodu.

Lžící, kterou namáčíme do vody, vykrajujeme noky a vhazujeme je do vroucí vody s houbami. Společně s houbami vaříme ještě asi 10 minut, dokud noky nevyplavou na povrch. Uvařené noky s houbami přecedíme.

Houbové noky podáváme samotné, polévané usmaženou cibulkou. Můžeme je zvolit i jako chutnou přílohu k masu dušenému na houbách, nebo k vepřovému upečenému masu.

Dobrou chuť!

Ozvěte se nám

Procházka pamětí Radia Haná - vracíme vaše vzpomínky!!