právě hraje
PSLOUCHEJ
ŽIVĚ
HANÁPLAY SKYROCKPLAY
 
 

ŽAMPIONOVÉ ŠPÍZY S ČESNEKEM

31. 07. 2016 - 10:30 | Co takhle ochutnat ke grilování jinou přílohu než chleba s horčicí?

INGREDIENCE:

Na 4 porce potřebujete: 
500 g hnědých (krémových) žampionů
3 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
4 lžíce balsamika
½ lžičky soli
¼ lžičky pepře
½ lžičky tymiánu (nebo kmínu)
4 špejle

POSTUP:

Minimálně půl hodiny předem namočte špejle do studené vody, aby se při grilování nespálily. Žampiony omyjte a odkrojte jim konce nožiček. Alespoň na čtvrt hodiny je pak naložte do směsi prolisovaného česneku, olivového oleje, balzámového octa, soli, čerstvě mletého pepře a tymiánu. Marinované houby napíchejte na špejle (stejně velké k sobě, aby se rovnoměrně propekly) a pečte na grilu nebo v troubě 5 až 10 minut z každé strany. Po otočení potřete zbylou marinádou. Hodí se k pečeným masům a sýrům.

Tip: Výborná je i balsamiková redukce, která díky krémové konzistenci drží na žampionech lépe než klasický ocet.

Dobrou chuť!

Ozvěte se nám

Procházka pamětí Radia Haná - vracíme vaše vzpomínky!!