Kynutý koláč s borůvkami
23. 07. 2016 - 10:30 | Nasbírejte burůvky a pochutnejte si na skvělém klasickém moučníku!
INGREDIENCE:
hladká mouka 500 g
krystalový cukr 30 g
sušené droždí 10 g
vejce 1 ks
mléko 400 ml
rotlinný olej 120 ml
sůl 1 špetka
borůvky 300-500 g
mandlové lupínky (nemusí být)
na drobenku:
krupicový cukr 75 g
změklé máslo 75 g
hrubá mouka 75 g
POSTUP:
Všechny sypké suroviny smíchejte, přidejte vejce, mléko a olej a zpracujte na řidší těsto. Poprášené moukou a zakryté utěrkou ho nechte v teple asi 45 minut kynout. Těsto rozlijte na tukem vymazaný plech, poklaďte borůvkami a případně plátky mandlí. Zasypte drobenkou, připravenou promnutím uvedených surovin, a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut.
Dobrou chuť!