Svěží okurková polévka s mátou
09. 07. 2016 - 10:30 | Pokud jste milovníci okurek, není nic svěžejšího a zároveň jednoduššího než studená okurková polévka!
INGREDIENCE:
Na 4 porce potřebujete:
4 okurky
2 kelímky (asi 350 g) zakysané smetany
podle potřeby asi 0,5 dl mléka
velkou hrst máty
kůru z 1/2 citronu,
šťávu z 1 a 1/2 citronu
podle chuti 2–3 lžíce hnědého cukru
sůl a čerstvě mletý pepř
POSTUP:
Okurku oškrábejte a nakrájejte na menší kousky, které vhoďte do mixéru a rozmixujte dohladka (podle potřeby můžete přidat trošku mléka, někdy má mixér problém bez tekutiny zeleninu pobrat). K rozmixované okurce přidejte velkou hrst máty, trochu cukru, citronovou kůrou a šťávu, špetku soli, čerstvě mletý pepř a zakysanou smetanu a vše ještě jednou promixujte. Polévku případně ještě dochuťte pepřem, solí či citronovou šťávou a ledově vychlazenou podávejte!
Dobrou chuť!