právě hraje
PSLOUCHEJ
ŽIVĚ
HANÁPLAY SKYROCKPLAY
 
 

Vánoční hubník

12. 12. 2015 - 10:00 | Zpestřete si Štědrovečerní večeři a překvapte svoji rodinu tradiční mňamkou z Podkrkonoší! :-)

Na 6 porcí potřebujeme: 

 
  • 4 velké hrsti sušených hub
  •  0,5 l mléka
  • 5 lžic krupičky
  • 75 g špeku
  • 1 velkou nebo dvě menší cibule
  • asi 10 plátků toastového chleba nebo 4 rohlíky
  • 2 vejce
  • 150 g uzeného masa
  • špetku soli,drcený kmín, muškátový květ
  • 2 stroužky česneku
  • velkou hrst nasekané petrželky
  • tuk a strouhanku na formu

Jak na to:

Toastový chleba nebo rohlíky a uzené maso nakrájíme na kostičky. Cibulku osmažíme na pokrájeném špeku dozlatova, petrželku nasekáme a houby spaříme vroucí vodou. Přípravy jsou za námi a teď už to půjde rychle :-).

V mléce rozmícháme krupičku, přidáme špetku soli a uvaříme trochu hustější krupičnou kaši. Do té přidáme cibulku, uzené, 2/3 rohlíků, petrželku, slité spařené houby, vajíčka a všechno koření včetně prolisovaného česneku. Těsto promícháme a nakonec přidáme i zbytek rohlíků, které se díky pozdnímu přidání nestihnou tolik rozmáčet a budou dělat těstu krásnou texturu.Formu nebo hluboký plech vymažeme kouskem tuku, vysypeme strouhankou a naplníme hubníkovým těstem, které na povrchu uhladíme. Pak už stačí péct asi 40 minut ve vyhřáté troubě na 200 stupňů Celsia. Podáváme s úsměvem a Vánoční náladou :-). 
 
 

Rádio Haná Vám přeje tu nejlepší Vánoční chu't! :-)

 

Ozvěte se nám

Procházka pamětí Radia Haná - vracíme vaše vzpomínky!!