Kuřecí steak s hermelínem na brusinkové omáčce
16. 09. 2015 - 11:10 | Chutné, lehké maso v dokonalé kombinaci s hermelínem.
Ingredience:
- kuřecí prsní řízky
- hermelín
- brusinky
- smetana
- sůl
- pepř
- hladká mouka
- mléko
- voda
- máslo
- olej
- grilovací koření (dle chuti)
Postup:
Kuřecí maso osolíme, opepříme, přidáme trochu grilovacího koření (podle chuti) a naložíme na pár hodin do mléka.
Zavařené ovoce rozmixujeme a přecedíme nebo prolisujeme přes pláténko, abychom odstranili semínka. Není to ale nevyhnutelně nutné.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Rozředíme ji vodou a přidáme podle potřeby nebo chuti mléko a brusinky.
Nakonec vmícháme smetanu a omáčku za stálého míchání krátce povaříme. Naložené maso osmahneme z obou stran.
Hermelín dáme na chvilku do trouby, mikrovlnné trouby nebo na gril, aby byl teplý. Pak si ho rozkrojíme napůl nebo na menší kousky - to už necháme na vaší fantazii :)