právě hraje
PSLOUCHEJ
ŽIVĚ
HANÁPLAY SKYROCKPLAY
 
 

Kuřecí steak s hermelínem na brusinkové omáčce

16. 09. 2015 - 11:10 | Chutné, lehké maso v dokonalé kombinaci s hermelínem.

Ingredience: 

  • kuřecí prsní řízky 
  • hermelín 
  • brusinky 
  • smetana 
  • sůl 
  • pepř 
  • hladká mouka 
  • mléko 
  • voda 
  • máslo 
  • olej 
  • grilovací koření (dle chuti)   

Postup: 

Kuřecí maso osolíme, opepříme, přidáme trochu grilovacího koření (podle chuti) a naložíme na pár hodin do mléka. 
Zavařené ovoce rozmixujeme a přecedíme nebo prolisujeme přes pláténko, abychom odstranili semínka. Není to ale nevyhnutelně nutné. 
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Rozředíme ji vodou a přidáme podle potřeby nebo chuti mléko a brusinky. 
Nakonec vmícháme smetanu a omáčku za stálého míchání krátce povaříme. Naložené maso osmahneme z obou stran. 
Hermelín dáme na chvilku do trouby, mikrovlnné trouby nebo na gril, aby byl teplý. Pak si ho rozkrojíme napůl nebo na menší kousky - to už necháme na vaší fantazii :)
 

Ozvěte se nám

Procházka pamětí Radia Haná - vracíme vaše vzpomínky!!