právě hraje
PSLOUCHEJ
ŽIVĚ
HANÁPLAY SKYROCKPLAY
 
 

Grilovaný pstruh s přepuštěným máslem a žampiony

04. 03. 2017 - 10:30 | Pojďme si dát dneska pstruha!

INGREDIENCE: 

na osobu 1 celý pstruh
kousek jarní cibulky
měsíček citrónu
máslo (nejlépe přepuštěné)
sůl
čerstvé žampióny

POSTUP:

Čerstvé vykuchané pstruhy osušíme, lehce osolíme a břišní dutinu vyložíme jarní cibulkou a kouskem citrónu. Větší brambory se slupkou předem ovaříme a ponecháme je neloupané. Na plech položíme pečicí papír a na něj dáme připravené pstruhy. Podle chuti můžeme přidat špetku oblíbeného koření na ryby, ale nemusí to být. Bramboru přepůlíme a vložíme do rozpálené trouby na 190 °C. Pod grilem připravujeme celé pstruhy cca 20 minut. Na přepuštěném másle si připravíme nakrájené plátky čerstvých žampiónů. Oloupeme je a plátky orestujeme na másle a mírně osolíme. Grilované pstruhy přeložíme na nahřáté talíře, obložíme půlkami brambor a přidáme hromádku v másle orestovaných žampiónů. Pstruhy rozevřeme, vykostíme a přelijeme zbylým máslem s houbami. Podle chuti pokapeme citrónovou šťávou a můžeme začít hodovat. Aby byl pstruh opravdu dietní, nesmíme si ho pokazit přílišným množstvím másla.

Dobrou chuť!

Ozvěte se nám

585 22 55 88
800 13 12 13 dopravní zpravodajství ZDARMA