Kynuté lívance s ovocem
28. 01. 2017 - 10:30 | Dnes tu máme recept na sladkou snídani nebo výborný dezert!
INGREDIENCE:
500 ml mléka,
200 g hladké mouky,
100 g hrubé mouky,
25 g krupicového cukru,
10 g droždí,
2 lžíce oleje,
2 lžíce rumu,
1 lžička citrónové kůry,
1 vejce, sůl
Ovocná směs:
300 g lesního ovoce (jahody, maliny, ostružiny, borůvky apod.),
200 g měkkého tvarohu,
100 g moučkového cukru,
50 g vanilkového cukru
POSTUP:
Připravíme si droždí. To promícháme s cukrem, rozředíme vlažným mlékem, přidáme hrubou mouku, promícháme a necháme kynout. Do větší mísy nastruháme citrónovou kůru, přidáme zbylé vlažné mléko, celé vejce, rum a nakonec rozšleháme. Do směsi přisypeme hladkou mouku, vykynutý kvásek, mírně osolíme, promícháme a necháme pěkně v teple vykynout. Lívance smažíme na obou stranách dozlatova, podáváme s prohřátými lesními plody smíchanými s moučkovým cukrem, ozdobíme tvarohem, vanilkovým cukrem, čokoládovými kousky a lístkem máty.
Dobrou chuť!
POSTUP: