Kuřecí plátky s pórkovou omáčkou
21. 01. 2017 - 10:30 |
Koprová, rajská... nuda, zkuste pórkovou omáčku!
INGREDIENCE:
4 lžíce suchého bílého vína
1 ks pórku
1 dl smetany
4 plátky kuřecích prsou
mletý černý pepř
sůl
olej
slepičí vývar
hladká mouka
POSTUP:
Plátky masa omyjeme, osušíme, lehce naklepeme a ochutíme solí a pepřem. Lehce je zaprášíme hladkou moukou. Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Část koleček odložíme na ozdobu. V hlubší pánvi rozpálíme olej a plátky masa na něm opečeme z obou stran. Podlijeme vínem a vývarem, přidáme pórek a pod poličkou udusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme do hladka. Vmícháme smetanu, vrátíme kuřecí plátky a vše prohřejeme, ale již nevaříme.Kuřecí plátky s pórkovou omáčkou podáváme s opečenými bramborami nebo rýží. Zdobíme usekaným pórkem.
Dobrou chuť!