Bramboráky z červené řepy
14. 01. 2017 - 10:30 | Máte rádi bramboráky? A co takhle zkusit ty z červené řepy?
INGREDIENCE:
600 g červené řepy
3 slepičí vejce velikosti M
3 až 5 stroužků česneku
1 cibule střední velikosti
1 polévková lžíce majoránky
strouhanka a voda podle potřeby na upravení konzistence směsi
pepř
sůl
olej na smažení
POSTUP:
Syrové bulvy červené řepy oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Do takto nastrouhané řepy přidáme vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, utřené stroužky česneku, strouhanku, majoránku a celou směs dostatečně osolíme a opepříme. Důkladně promícháme a dáme na 2 hodiny odpočinout na chladné místo. Nakonec bramboráky z červené řepy usmažíme obvyklým způsobem na pánvi v oleji do formy placek.
DOBROU CHUŤ!