právě hraje
PSLOUCHEJ
ŽIVĚ
HANÁPLAY SKYROCKPLAY
 
 

Silvestrovské dobroty

31. 12. 2016 - 09:00 | Už žádné česnekové jednohubky a nudné šunkové chlebíčky! Pojďte zkusit něco originálnějšího!

Kanapky s krémovým sýrem a paprikou

INGREDIENCE:

6 rohlíků
250 g měkkého tvarohu
1 balená lučina
2-3 lžíce smetany 33%
sůl
menší svazek čerstvého kopru
40 kousků naložené kapie v oleji
20 slaných pražených
čerstvě drcený pepř, mandlí nemusí být

POSTUP:

1.Kapie vyjmeme z nálevu, necháme okapat a nakrájíme na proužky nebo již nakládané řezy necháme pouze okapat v sítku. Kopr omyjeme, osušíme, otrháme lístky a posekáme je. 2.Tvaroh utřeme s lučinou, smetanou a solí na hladký krém a vmícháme nasekané lístky kopru. Dáme na chvíli ztuhnout do chladničky. Rohlíky nakrájíme na kolečka, naskládáme naplecha krátce rozpečeme v troubě. 3. Na zchladlé pečivo naneseme trochu ochuceného sýra, ozdobíme polovinou mandle a proužkem kapie a můžeme posypat čerstvě mletým pepřem.

Chuťovky se švestkami

INGREDIENCE:

8 – 10 plátků toastového chleba
20 sušených švestek bez pecek
100 ml slivovice
10 plátků libové anglické slaniny
100-150 g kozího sýra
1 lžíce francouzské nebo lahůdkové hořčice
20 lístků koriandru nebo polníčku či rukoly

POSTUP:

1.Švestky vložíme do misky, zalijeme slivovicí a necháme chvíli nasáknout. Z toastového chleba vypíchneme kulatým vykrajovátkem kolečka a nasucho opečeme na pánvi nebo grilu z obou stran. Naložené švestky necháme okapat, místo po pecce naplníme kouskem kozího sýra. 2.Plátky slaniny rozpůlíme, potřeme z jedné strany lehce hořčicí a naplněné švestky do slaniny zabalíme. Dáme naplecha v troubě nebo na grilu krátce rozpečeme, stačí asi tak 5 minut. 3.Opečeme plátek toastového chleba a rozkrojíme ho na čtyři stejně velké čtverečky, na ně položíme lístek koriandru nebo salátu a přichytíme párátkem rozpečenou švestku ve slanině.

Malinový pohár s krémem

INGREDIENCE:

400 g malin (mražených)
250 ml smetany na šlehání
5 žloutků
6 lžic moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžička nastrouhané citronovékůry
2 lžíce citronové šťávy
50 ml rumu
4 lžíce kandovaného ovoce na ozdobu

POSTUP:

1.Maliny necháme zvolna rozmrazit a rozdělíme je do sklenic. V míse vhodné do vodní lázně našleháme žloutky, cukr, vanilkový cukr a jemně nastrouhanou citronovou kůru. Mísu postavíme na hrnec s horkou vodou a šleháme, dokud krém nezhoustne. 2.Vyjmeme z vodní lázně a do krému vmícháme rum a citronovou šťávu, prošleháme a necháme vychladnout. 3.Maliny překryjeme krémem, povrch ozdobíme šlehačkou a dozdobíme malinami a kandovaným ovocem.

DOBROU CHUŤ!
 

Ozvěte se nám

585 22 55 88
585 22 55 88 dopravní zpravodajství