Linecké cukroví
10. 12. 2016 - 10:30 | Linecké patří mezi základ každého vánočního cukroví!
INGREDIENCE:
350 g hladké mouky
150 g tuku (margarínu)
100 g moučkového cukru
3 g citrónové kůry
2 ks žloutků
1/2 ks sáčku vanilkového cukru
2 lžíce mléka
formičky na vykrajování
POSTUP:
1. Vše v míse smícháme,přistrouháme citrónovou kůru (cca 1/4 citrónu) a necháme v chladnu dvě hodiny odležet
2. Těsto vyválíme do tloušťky 2-3 mm na moukou mírně poprášeném válu a vykrájíme formičkami kolečka, hvězdičky, srdíčka...
3. Položíme na tukem vymazaný plech (můžeme použít pečicí papír) a upečeme v troubě pozvolna dorůžova (teplota cca 150 °C)
4. Asi po 10 minutách plech vytáhneme a necháme vychladnout
5. Libovolným typem marmelády nebo džemu slepujeme vždy dva díly k sobě.
Doporučení:
Polovinu těsta vykrajujeme formou plnou a polovinu vykrájíme ještě malým kolečkem, aby byla marmeláda vidět. Toto těsto lze plnit i různými polevami, či zdobit čokoládovou polevou atd.
Dobrou chuť!