právě hraje
PSLOUCHEJ
ŽIVĚ
HANÁPLAY SKYROCKPLAY
 
 

Polévka z červené čočky

05. 11. 2016 - 10:30 | Ohřejte se na podzim vydatnou zdravou polévkou!

INGREDIENCE:

1 hrnek červené čočky

2 lžíce (sezamového) oleje

1 větší cibule

5 - 6 stroužků česneku

1 lžíce římského kmínu

cca 4 cm velký kus čerstvého (bio) zázvoru

1 větší chemicky neošetřený (bio) citrón

1 400ml konzerva krájených rajčat (nebo 4 větší čerstvá rajčata, ale konzervovaná - rozvařená jsou v tomto případě lepší)

1,3 l zeleninového vývaru nebo vody s odpovídajícím množstvím kvalitního zeleninového bujónu (např. sypký Wurzl či Alnatura)

sůl a pepř dle chuti

čerstvé bylinky na ozdobu (nejlépe pažitka)
 

POSTUP:

Čočku dobře propláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat. V hrnci rozehřejte olej, přidejte najemno nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek a asi 5 minut opékejte. Poté přidejte římský kmín a najemno nastrouhaný zázvor a nechte ještě minutku osmahnout. Přidejte čočku, krájená rajčata a tři plátky citrónu, zalijte vývarem, dobře promíchejte, přikryjte a přiveďte k varu. Vařte asi 20 minut, dokud není čočka měkká. Dochuťte pepřem a solí a případně i šťávou ze zbytku citrónu. Podávejte s čerstvými bylinkami.

Dobrou chuť!

Ozvěte se nám

585 22 55 88
800 13 12 13 dopravní zpravodajství ZDARMA