právě hraje
PSLOUCHEJ
ŽIVĚ
HANÁPLAY SKYROCKPLAY
 
 

Lahodný likér z hroznového vína

17. 09. 2016 - 10:30 | Pojďme si v sezóně burčáku vyrobit vlastní hroznový likér!

INGREDIENCE:

50 g hroznového cukru (glukóza)
250 ml grappy
1,5 kg hroznového vína
0,5 kávové lžičky kyseliny citrónové
2 ml pektolytického enzymu
200 ml cukrového sirupu 

POSTUP: 

Připravíme sirup z hroznů: hrozny otrháme od stopek (odzrníme), omyjeme, dáme do nerezového hrnce a rozmačkáme je. Zahřejeme na 40°C, přimícháme pektolytický enzym a rmut a necháme odstát 24 hodin při teplotě 15-20°C.

Po dvou dnech šťávu odlisujeme, bude příjemně aromatická, necháme ji v klidu minimálně 2 hodiny, aby se usadil kal.

Pak čistou šťávu (600 ml) stočíme a smícháme s 200-250 ml hroznového destilátu a s 200 ml invertního cukrového sirupu. Přidáme 50 g glukózy. Podle chuti přidáme kyselinu citronovou. Likér přefiltrujeme do skleněné lahve a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce.

Obsah alkoholu v 1 litru likéru je přibližně 20% objemových jednotek.

 

Ozvěte se nám

585 22 55 88
585 22 55 88 dopravní zpravodajství