Krémová mrkvová polévka
20. 08. 2016 - 10:30 | S mrkví se dá kouzlit! Ochutnejte výbornou jednoduchou polévku!
INGREDIENCE:
½ kg mrkve, pokrájené
2–3 brambory, oloupané a pokrájené
250 ml smetany do kávy (12%)
trocha kari koření, sůl a pepř
1 lžíce másla na zjemnění
POSTUP:
Mrkev a brambory povařte v osolené vodě doměkka, asi čtvrt hodiny. Kousek mrkve si nechte stranou na ozdobu a zbytek rozmixujte se smetanou na hrubší nebo jemnější krém. Prohřejte, okořeňte a rozpusťte v něm kousek másla. Rozdělte do talířů a podávejte ozdobené plátky mrkve.
Variace
Základ polévky můžete pomocí koření voňavě obměňovat: místo kari koření použijte aromatické bylinky, především tymián; v létě zkuste kouzlit i s mateřídouškou. Úplně jiný voňavý tón zařídí skořice, té ale přidejte jen špetku.
DOBROU CHUŤ!