právě hraje
PSLOUCHEJ
ŽIVĚ
HANÁPLAY SKYROCKPLAY
 
 

Provensálské telecí

12. 06. 2016 - 10:00 | Chutný, zdravý a provoněný oběd jako z Francie! 

INGREDIENCE:

800 g telecí kýty
80 g másla
400 ml bílého vína (nejlépe veltlínského zeleného)
2 lžíce provensálského koření
200 ml smetany ke šlehání
200 ml mléka
2 lžíce hladké mouky
sůl, pepř

POSTUP:

Maso pokrájejte na větší kostky a na rozehřátém másle ho pěkně ze všech stran opečte. Zalejte ho vínem tak, aby bylo ponořené, přidejte provensálské koření a malou lžičku soli a pod pokličkou ho asi 45 minut nebo až je maso měkké a tekutina téměř odpařená, povařte. Maso poté vyndejte a do výpeku přilejte mouku rozšlehanou se smetanou a mlékem. Omáčku 10 minut povařte, vraťte do ní maso, nechte prohřát a dochuťte čerstvě mletým pepřem. Podávejte s těstovinami, rýží nebo jinou oblíbenou přílohou.

TIP:
Pro extra poctivou omáčku použijte místo mléka pouze smetanu (tedy 400 ml smetany).

Dobrou chuť Vám přeje Vaše rádio Haná!

Ozvěte se nám

585 22 55 88
800 13 12 13 dopravní zpravodajství ZDARMA