právě hraje
PSLOUCHEJ
ŽIVĚ
HANÁPLAY SKYROCKPLAY
 
 

Šťavnaté hovězí burgery s octem balsamico a bylinkami ovoněnými cibulemi

28. 05. 2016 - 10:00 | Květen se už u nás nese v duchu grilování, takže pojďme využíti teplého počasí a vyzkoušet si recept na super šťavnaté burgery i parádní přílohu k nim!

Co na 8 burgerů:

  •  1 kg hovězího masa
  •  200 g slaniny vcelku
  • sůl,
  • pepř 
  • 2 rajčata
  • salát
  • červenou cibuli
  • majonézu
  • kečup
  • BBQ omáčku
  • 8 plátků čedaru
  •  8 bulek
  •  špejle na zafixování

Co na cibule: 

  • 6 středně velkých červených cibulí 
  • olivový olej
  • ocet balsamico
  •  sůl
  • pepř
  • bylinky (oregano, tymián, nebo rozmarýn)
 

Jak na to:

Nejprve maso i slaninu umeleme (ne úplně najemno), pořádně promícháme a vytvarujeme 8 burgerů. Pečeme na rozpáleném grilu (mřížku můžeme potřít olejem, aby se maso nepřichytávalo) podle toho, jak máme rádi maso propečené. Chvíli po otočení dáme na každý burger plátek čedaru a na gril přidáme i rozpůlené bulky. Každý plátek housky potřeme trochou kečupu a majonézy, navrstvíme salát, maso s BBQ omáčkou, plátky rajčete a cibule a zafixujeme špejlí.


Dále jako přílohu si uděláme cibulky s octem balsamico a bylinkami. Oloupané cibule nakrojíme do kříže, ale úplně nedořízneme. Položíme je na dostatečně velký čtvereček alobalu (raději dvojitý) a trochu rozevřeme, osolíme, opepříme, přidáme bylinky a zakapeme olejem a octem. Pořádně zabalíme a pečeme na grilu alespoň půl hodiny, dokud nejsou balíčky s cibulí při zmáčknutí měkké. Pak už si jen užíváme pohodovou atmošku s těmi nejbližšími a pořádně si tyto grilované speciality vychutnáme!


 
Dobrou chuť Vám přeje Vaše rádio Haná! :-)


 

Ozvěte se nám

Procházka pamětí Radia Haná - vracíme vaše vzpomínky!!