Jarní salát s parmazánem a parmskou šunkou
16. 04. 2016 - 09:00 | Pojďme si pochutnat na zdravém a čerstvém jarním salátku.
Co na to:
- 2 hrsti rukoly
- 1 hrst polníčku
- čerstvá petržel
- 1 malá červená paprika
- 1 malá zelená paprika
- 4 střední rajčata
- 100 g plátků parmské šunky
- 30 g parmazánu
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce bílého vinného octa
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Jak na to:
.Nejprve omyjeme rukolu, polníček a petržel, pak je osušíme a otrháme tužší stonky. Petržel najemno nasekáme.
Omytou papriku a rajčata osušíme, papriku přepůlíme, vyjmeme jádřinec a nakrájíme na proužky, rajčata pokrájíme na měsíčky.
Plátky šunky natrháme na tenčí proužky, z kousku parmazánu okrájíme škrabkou na brambory hobliny.
Listy salátu a petržele, pokrájenou papriku a rajčata promícháme, pokapeme prošlehaným olejem s vinným octem, dochutíme solí, pepřem.
Hotový salát ozdobíme plátky šunky a hoblinami parmazánu.
Pak rozřízneme světlou bagetu na poloviny, pokapeme ji olejem a necháme zapéct v troubě, natrháme na kousky a podáváme se salátem a s úsměvem našim hladovcům :-).
To nejlepší jarní chutnání Vám přeje Vaše rádio Haná! :-)