právě hraje
PSLOUCHEJ
ŽIVĚ
HANÁPLAY SKYROCKPLAY
 
 

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

10. 04. 2016 - 11:00 | Máme tu překrásné jarní období a proto si ho ještě víc osladíme tzv. mokrým koláčem!

Co na to:

  • Ingredience
  • Švestková povidla 300 g
  • Vejce 2 ks
  • Bílý jogurt - pokojová teplota 500 g
  • Cukr krupice dle sladkosti jablek a povidel, cca 180 g
  • Hnědý rum (pokud ho nemáme rádi, nahradíme například mlékem) 4 lžíce
  • Olej 7 lžíce
  • Polohrubá mouka 500 g
  • Prášek do pečiva 1 ks
  • Jedlá soda 1 lžička
  • Mlékov- jen pokud máme těsto husté, záleží na hustotě povidel a jogurtu  
  • Jablka - očištěná a pokrájená na kostičky 1 kg
  • Tuk  

    Dohotovení:
    Moučkový cukr,čokoládová poleva, kokos....
 

Jak na to:

Jogurt, povidla, vejce, cukr, rum a olej dáme do větší mísy a vše dobře promícháme. Do tekuté směsi přidáme mouku s kypřidlem a sodou a opět dobře promícháme. Pokud máme těsto hodně husté, můžeme přidat trochu mléka (rumu).
Do těsta nasypeme připravená, pokrájená jablka a dobře promícháme, aby nám těsto jablka obalilo. Vše pak nandáme do připraveného vyššího plechu, uhladíme a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C. Zda je koláč hotový, vyzkoušíme špejlí, na kterou se těsto nesmí lepit.
Po vychladnutí koláč můžeme polít čokoládovou nebo rumovou polevou, posypat kokosem nebo jen pocukrovat moučkovým cukrem...Pak už jen podáváme na stůl našim mlsounům a užíváme si rozplývání sladké chuti na jazyku..


 
​To nejsladší jarní chutnání Vám přeje Vaše rádio Haná! :-)


 

Ozvěte se nám

Procházka pamětí Radia Haná - vracíme vaše vzpomínky!!