právě hraje
PSLOUCHEJ
ŽIVĚ
HANÁPLAY SKYROCKPLAY
 
 

Sekaná s listovým špenátem a sýrem

26. 03. 2016 - 10:00 | Pojďme si pochutnat na pravé velikonoční sekané.

Co na to:

  • 500 g (nebo 250 g) čerstvého špenátu (mraženého listového)
  • 800 g mletého vepřového a hovězího masa
  • 200 g eidamu (min. 30 %)
  • 2 vejce
  • hrst sušené majoránky
  • olej na pánev
  • 2 šalotky
  • 2 až 3 stroužky česneku
  • strouhanka
  • sádlo na vymazání pekáčku, sůl, pepř

​Jak na to:

Čerstvý špenát zbavíme tvrdých stonků a spaříme vroucí vodou. Necháme ho vychladnout a vymačkáme přebytečnou tekutinu. Špenát nasekáme a v míse smícháme s mletým masem. Přidáme nastrouhaný sýr, vejce, majoránku, sůl a pepř.Na pánvi rozehřejeme olej. Orestujeme na něm nadrobno nakrájenou šalotku s česnekem a přidáme je ke směsi. Vše smícháme a podle potřeby přidáme strouhanku.
Směs zpracujeme do dvou podélných šišek. Do horní části zapíchnem párátka, aby sekaná držela tvar. Pekáček vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Pečeme při 180 °C dozlatova, asi hodinu. Pak už jen s úsměvem podáváme na stůl a sklízíme pochvaly :-).
 
Rádio Haná Vám přeje dobrou chuť! :-)


 
 

Ozvěte se nám

585 22 55 88
585 22 55 88 dopravní zpravodajství