300 g lososa (filet)
20 g medu,
2 fíky
1 čínské zelí
50 g sojové omáčky
2 polévkové lžíce wasabi pasty
4 polévkové lžíce tatarské omáčky
2 hamburgerové housky
1 limetku,
20 g černého kaviáru
Filet z lososa rozdělíme na dvě porce, osolíme, opepříme a zprudka je opečeme na pánvi. Zhruba 3-4 minuty. Pak pánev vypneme, potřeme povrch lososa medem a necháme ho na rozpálené pánvi dojít.* Fíky omyjeme, rozkrájejíme na plátky a opečeme je na pánvi. Jakmile se rozvoní, přidáme med s troškou másla a ještě chvilku opékáme, až se medem obalí všechny plátky.
Čínské zelí nakrájíme na slabé proužky, osmahneme na rozpáleném másle a přidáme sojovou omáčku. Opékáme, až zelí změkne.
Smícháme tatarskou omáčku s wasabi pastou a vytvoříme hladkou omáčku, ochutíme limetkovou šťávou.
Pak si opečeme hamburgerovou housku z vnitřní strany.
Na spodní část opečené housky naneseme připravenou tatarskou omáčku s wasabi pastou, přidáme zelí, položíme plátek lososa, na který vyskládáme fíky, kaviár a přiklopíme druhou polovinou housky s pořádnou porcí wasabi tatarské omáčky. To bude mňamka! Zdravý a velice chutný hambáč je na světě! :-)
Rádio Haná Vám přeje ať Vám to pořádně šmakuje! :-)