Jižanské řízky
12. 03. 2016 - 10:00 | Pojďme si dát typickou pochoutku pro oblast New Orleansu.
Co na to:
- Vejce 2 ks
- Hladká mouka 1 hrnek
- Mletá paprika 1/2 lžička
- Hovězí svíčková (cca 1/2 cm medailonky) 4 plátky
- Hrubá sůl
- Pepř mletý
- Olivový olej
- Mléko plnotučné 375 ml
- Cibule (malá, nakrájená) 1 ks
- Zelené fazolky (očištěné) 750 g
Jak na to:
Nejprve předehřejeme troubu na 100 °C. V misce prošleháme vejce, v jiné misce promícháme mouku s paprikou. Vejce, mouku i plátky masa osolíme a opepříme. Maso protáhneme ochucenou moukou, omočíme ve vajíčku, necháme okapat přebytek a znovu poprašíme moukou. Osmažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje, 3 až 4 minuty po každé straně. Přesuneme na plech a do trouby. Z pánve odlijeme většinu oleje a na zbylém pak opražíme mouku, která zbyla po obalování. Přilijeme mléko a za stálého prošlehávání povaříme na hustou omáčku. Ochutíme ji solí a pepřem. Přikryté dáme stranou. V čisté pánvi rozehřejeme zbylý olej, osmažíme na něm cibuli, až zesklovatí. Vmícháme fazolky, trochu podlijeme vodou a minutu až dvě povaříme. Řízky podáváme s fazolkami, omáčku dáme zvlášť a jako příloha je nejvhodnější rýže.
To nejlepší chutnání Vám přeje Vaše rádio Haná! :-)