právě hraje
PSLOUCHEJ
ŽIVĚ
HANÁPLAY SKYROCKPLAY
 
 

Jižanské řízky

12. 03. 2016 - 10:00 | Pojďme si dát typickou pochoutku pro oblast New Orleansu.

Co na to:

  • Vejce 2 ks
  • Hladká mouka 1 hrnek
  • Mletá paprika 1/2 lžička
  • Hovězí svíčková (cca 1/2 cm medailonky) 4 plátky
  • Hrubá sůl  
  • Pepř mletý  
  • Olivový olej  
  • Mléko plnotučné 375 ml
  • Cibule (malá, nakrájená) 1 ks
  • Zelené fazolky (očištěné) 750 g

Jak na to:

Nejprve předehřejeme troubu na 100 °C. V misce prošleháme vejce, v jiné misce promícháme mouku s paprikou. Vejce, mouku i plátky masa osolíme a opepříme. Maso protáhneme ochucenou moukou, omočíme ve vajíčku, necháme okapat přebytek a znovu poprašíme moukou. Osmažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje, 3 až 4 minuty po každé straně. Přesuneme na plech a do trouby. Z pánve odlijeme většinu oleje a na zbylém pak opražíme mouku, která zbyla po obalování. Přilijeme mléko a za stálého prošlehávání povaříme na hustou omáčku. Ochutíme ji solí a pepřem. Přikryté dáme stranou. V čisté pánvi rozehřejeme zbylý olej, osmažíme na něm cibuli, až zesklovatí. Vmícháme fazolky, trochu podlijeme vodou a minutu až dvě povaříme. Řízky podáváme s fazolkami, omáčku dáme zvlášť a jako příloha je nejvhodnější rýže.


 
To nejlepší chutnání Vám přeje Vaše rádio Haná! :-)

Ozvěte se nám

585 22 55 88
585 22 55 88 dopravní zpravodajství