právě hraje
PSLOUCHEJ
ŽIVĚ
HANÁPLAY SKYROCKPLAY
 
 

Slaný štrůdl

20. 02. 2016 - 10:00 | Pojďme si dát jednoduchou chuťovku z listového těsta :)

Co na to:

  •  sůl
  • 1 balíček listového těsta
  • na potření 1 ks vejce

    Nádivka:
  • 100 g měkkého salámu
  • 100 g šunky
  • 100 g eidamu
  • mletý černý pepř
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g nivy
  • 100 g uzeného sýra
  • 100 g slaniny
  • 1 ks vejce
  • majoránka
 

​Jak na to:

​Nejprve necháme listové těsto při pokojové teplotě rozmrazit.

Mezitím se můžeme věnovat přípravě nádivky. Do té použijeme veškeré zbytky uzenin a sýrů (celkem asi 600g). Nakrájíme je na malé kousky nebo rozmixujeme a podle chuti přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, pepř a majoránku. Se solí šetříme, neboť niva i slanina jsou již dostatečně slané. Na závěr do hmoty přidáme jedno vejce, které nám bude fungovat jako pojivo.

Listové těsto si rozdělíme na 2 nebo 3 díly a rozválíme na obdélníky o tloušťce zhruba 3 mm. Na těsto naklademe připravenou nádivku, okraje těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem a zavineme. Štrůdly opatrně přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při teplotě 150°C asi 35 minut.

Podáváme studené. Nádivky můžeme podle chuti různě obměňovat nebo kořenit :).


 
​Rádio Haná Vám přeje výtečný šmak! :)

Ozvěte se nám

585 22 55 88
585 22 55 88 dopravní zpravodajství