Banánové Margot řezy
07. 02. 2016 - 10:00 | Oslaďme si život šťavnatým zákuskem,který je na mlsání jako stvořený! :-)
Co na to:
Těsto:
- Hladká mouka
- 250 ml (2 hrnky)
- Cukr krupice necelý 1 hrnek
- Kakao plné 2 lžíce
- Prášek do pečiva 1 ks
- Vejce 2 ks
- Olej 1/2 hrnku
- Mléko dle hustoty těsta cca 1 hrnek
- Máslo na vymazání vyššího plechu
- Hrubá mouka nebo kokos na vysypání plechu
Krém:
- Smetana ke šlehání
- 33% tuku 400 ml
- Ztužovač šlehačky 2 ks
- Vanilkový cukr 1 ks
- Margotka dle chuti 100 - 150 g
- Zakysaná smetana 18% tuku 400 g
- Banány cca 5 ks
- Moučkový cukr dle chuti (nemusí být)
Dohotovení:
- Čokoláda - nastrouhaná, nebo ve vodní lázni rozehřátá na polevu s kouskem másla
- Margotka (nastrouhaná)
- Kakao
- Kokos jemně opražený (dorůžova)
Jak na to:
Mouku smícháme v míse s cukrem, kakaem a kypřidlem. Přidáme vejce, olej a mléko. Pak vymícháme hladké těsto, které nalijeme do připraveného vyššího plechu a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Hotový korpus necháme vychladnout.Smetanu vyšleháme se ztužovači a vanilkovým cukrem dotuha, pak k ní přidáme zakysanou smetanu a nastrouhanou Margotku a dobře promícháme. Banány pokrájíme na kostičky vmícháme do krému a dle jejich sladkosti (zralosti) můžeme krém ještě přisladit.
Krém rovnoměrně rozetřeme na korpus, dle vlastní chuti posypeme strouhanou čokoládou (Margot, hořká či mléčná) nebo posypeme kakaem nebo jemně opraženým kokosem, případně polijeme čokopolevou.
Řezy dáme do chladna proležet nejlépe přes noc, pak pokrájíme a podáváme.
Tu nejsladší chuť Vám přeje Vaše rádio Haná! :-)