právě hraje
PSLOUCHEJ
ŽIVĚ
HANÁPLAY SKYROCKPLAY
 
 

Tradiční italské lasagne

06. 02. 2016 - 10:00 | Dobrůtka u které pánové určitě spořádají v pohodě půl pekáče na posezení :-)

Co na to:

  • Těstoviny  na lasagne: 12 ks

Boloňská omáčka:

  • Olivový olej:1 lžíce

  • Cibule :1 ks

  • Česnek: 1 stroužek

  • Mleté maso - hovězí 500 g

  • Rajčata: 250 g

  • Rajský protlak:2 lžíce

  • Červené víno:4 lžíce

  • Bazalka:1 lžíce

  • Sůl  

  • Pepř mletý  


Sýrová omáčka:

  • Máslo: 50 g

  • Hladká mouka: 50 g

  • Mléko: 600 ml

  • Sýr Čedar: 125 g

  • Muškátový oříšek: 1/2 lžička

 

Jak na to:

Boloňská omáčka:
Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme do měkka. Vmícháme maso, po zhnědnutí masa přidáme rajčata, rajčatový protlak, víno, bazalku, sůl a pepř. Přivedeme k varu a povaříme na mírném ohni 20-25 minut.

Sýrová omáčka:
V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a minutu necháme osmažit. Postupně přidáváme mléko, přivedeme k varu při neustálém míchání, dokud omáčka neztuhne a není jemná. Přidáme muškátový oříšek. Přemístíme omáčku z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr. Mícháme dokud se nerozpustí.

Do pekáčku přijde nejprve vrstva boloňské omáčky, na to sýrová omáčka, pak lasagně, vrstvy opakujeme, ukončíme vrstvou boloňské omáčky a sýrové omáčky navrch. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 30-35 minut, do mírného zhnědnutí sýrové omáčky, možno nechat déle, pokud omáčka nezhnědne.Pak už jen s úsměvem podáváme na stůl a necháme si nejlépe chutnat! :)


 
Tu nejlepší chuť Vám přeje Vaše rádio Haná :-)

Ozvěte se nám

585 22 55 88
585 22 55 88 dopravní zpravodajství