právě hraje
PSLOUCHEJ
ŽIVĚ
HANÁPLAY SKYROCKPLAY
 
 

Losos s bylinkovou omáčkou a teplým bramborovým salátem

19. 12. 2015 - 10:00 | Pojďme si ke Štědrovečerní večeři vychutnat něco nového, zdravého a velice chutného.

Na čtyři porce potřebujeme:

  • 4 filety (kostky) z lososa
  • 20 plátků veky
  • bylinky (bazalka
  • listová petržel
  • kopr
  • 200 g másla,
  • sůl, bílý pepř
  • 2 citrony

Na salát:

  • červenou a zelenou papriku
  • lilek, cuketu
  • červenou cibuli
  • brambory
  • rajčata
  • olivový olej
  • citronovou šťávu
  • sůl, bílý pepř

Jak na to:


 Z jednotlivých plátků veky oddělíme kůrku tak, aby nám zůstala jen měkká střídka. Tu rozdělíme na kousky, přidáme citronovou kůru z půlky citronu, nasekané bylinky, sůl a pepř.
Na plotně si rozpustíme máslo, kterým připravenou směs zalijeme, a vypracujeme pospolitou hmotu. Tu pak rozprostřeme na filety lososa.
 Na vymazaný plech položíme plátky citronu, na ně položíme filety a dáme péct na 10 až 12 minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů.
Mezitím si připravíme rychlý teplý bramborový salát. Nejprve si na drobnější kostičky nakrájíme papriky, lilek, cuketu a cibuli a opečeme je na olivovém oleji. Na dvakrát tak velké kostičky nakrájejíme i syrové brambory a opečeme je zvlášť. Pak spaříme oloupaná a vyjadřincovaná rajčata a nakrájíme je na drobné kostičky. Vše opatrně smícháme dohromady,protože rajčata fungují jako pojidlo. Na závěr salát dochutíme citronovou šťávou, solí a bílým pepřem. Pak už jen podáváme na stůl, pořádně si tu pochoutku vychutnáme a můžeme si jít s plnými vyhřátými bříšky rozbalovat dárky od Ježíška :-).


 
Krásné Vánoce a výborné chutnání Vám přeje rádio Haná :-)

Partneři Rádia HANÁ

Ozvěte se nám

585 22 55 88
800 13 12 13 dopravní zpravodajství ZDARMA