právě hraje
PSLOUCHEJ
ŽIVĚ
HANÁPLAY SKYROCKPLAY
 
 

Smetanová omáčka s pečeným masem

05. 12. 2015 - 10:00 | Posilněte si imunitu lahodně smetanovou omáčkou z vývaru.

Co na to:

  • 200-250 g pečeného vepřového masa
  • lžíce másla
  • 2 lžíce hl. mouky
  • 400 ml vývaru (nejlépe obrané kosti z masa a výpek, spolu povařené)
  • 150 ml smetany 
  • sůl
  • pepř

Jak na to:

Nejprve si uděláme z másla a mouky jíšku. Pak ji zalijeme scezeným vývarem (z kostí a ze zeleniny) a necháme 10 minut povařit. Do omáčky přidáme nakrájené upečené maso a smetanu. Spolu ještě chvíli povaříme a dochutíme. Doporučujeme jako přílohu houskové knedlíky nebo těstoviny, záleží na každém dle chuti. Pak už jen servírujeme s úsměvem na stůl :-).


 
Lahodnou dobrou chuť Vám přeje Vaše rádio Haná :-) 

Ozvěte se nám

Procházka pamětí Radia Haná - vracíme vaše vzpomínky!!