Smetanová omáčka s pečeným masem
05. 12. 2015 - 10:00 | Posilněte si imunitu lahodně smetanovou omáčkou z vývaru.
Co na to:
- 200-250 g pečeného vepřového masa
- lžíce másla
- 2 lžíce hl. mouky
- 400 ml vývaru (nejlépe obrané kosti z masa a výpek, spolu povařené)
- 150 ml smetany
- sůl
- pepř
Jak na to:
Nejprve si uděláme z másla a mouky jíšku. Pak ji zalijeme scezeným vývarem (z kostí a ze zeleniny) a necháme 10 minut povařit. Do omáčky přidáme nakrájené upečené maso a smetanu. Spolu ještě chvíli povaříme a dochutíme. Doporučujeme jako přílohu houskové knedlíky nebo těstoviny, záleží na každém dle chuti. Pak už jen servírujeme s úsměvem na stůl :-).
Lahodnou dobrou chuť Vám přeje Vaše rádio Haná :-)