právě hraje
PSLOUCHEJ
ŽIVĚ
HANÁPLAY SKYROCKPLAY
 
 

Zapékané kapustičky

14. 11. 2015 - 10:00 |

Posilněte si imunitu a pochutnejte si na skvělé dobrotě.

     Potřebujeme:

 
  • 300 g růžičkové kapusty
  • 100 g malých rajčátek

  • 200 g šunky

  • sůl

  • pepř

  • trocha oleje (nejlépe olivového)

  • 100 g nízkotučného eidamu

  • 100 g nivy

  • 150 ml mléka

  • hrst čerstvé nebo sušené bazalky
     

Jak tuto zdravou dobrotu uvaříme:
 

Nejdříve opláchneme růžičky kapusty. Pak je vložíme do zapékací mísy s trochou oleje na dně a proložíme je omytými rajčátky. Šunku nakrájíme na podlouhlé plátky a přidáme ji do zapékací nádoby. Naplněnou mísu zalijeme mlékem, vše osolíme a opepříme a posypeme jemně natrhanou bazalkou. Pečeme v předem vyhřáté troubě 20 minut na 180 °C. Pak mísu vytáhneme, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme znovu zapéct, dokud nejsou kapustičky měkké (cca 10 minut). Nakonec s úsměvem a chutí servírujeme na stůl.


 

Dobré chutnání a zdravé papání Vám přeje RH :)

Ozvěte se nám

585 22 55 88
800 13 12 13 dopravní zpravodajství ZDARMA