právě hraje
PSLOUCHEJ
ŽIVĚ
HANÁPLAY SKYROCKPLAY
 
 

Pikantní kančí maso

08. 11. 2015 - 10:00 |

V sychravém počasí je nejlepší zůstat doma a uvařit si nějaké výborné tučné jídlo.

zdroj: [object Object]porady/porady-8

Co na to:
 
  • 400 g kančího masa z plece

  • 4 lžíce oleje

  • 1 cibule

  • 2 jablka

  • 4 žampiony

  • tymián

  • hřebíček

  • 20 g hladké mouky

  • 4 lžičky brusinek

  • 4 plátky citronu

  • mletý pepř

  • bobkový list

  • sůl

     

    Jak na to:

Maso nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Na tuku osmažíme do hněda cibuli, přidáme maso, orestujeme, přidáme bobkový list a ostatní koření. Mírně podlijeme a dusíme doměkka spolu s krájenými jablky.Maso vyndáme, šťávu zaprášíme moukou a po zhoustnutí zalijeme asi 1/2 litrem vody, prošleháme a provaříme a po té vše přecedíme.Přidáme polovinu brusinek a plátky žampionů, dochutíme. Masíčko pak poléváme na talíři a doplníme ozdobou z jablka, citronu a brusinkami, záleží na inspiraci každého :). Příjemně pikantní zimní myslivecký pokrm můžeme podávat s knedlíky nebo s  těstovinami.

 
 
Dobrou chuť a pořádně plná bříška Vám přeje Vaše rádio Haná! :)

 

Ozvěte se nám

585 22 55 88
800 13 12 13 dopravní zpravodajství ZDARMA